Glutenvrije aardbeiensemifreddo

aardbeiensemifreddo

Nodig?

2 pakken glutenvrije lange vingers (hier te koop)
1 liter aardbeienijs
1 liter aardbeiensorbet
400 g aardbeien
2 dl room
50 g bloemsuiker
2 lepels aardbeienlikeur

Hoe maakt je het?

Zet het ijs en de sorbet uit de ijskast zodat het zacht wordt
Neem een springvorm van 23 cm diameter. Bezet de rand en beleg de bodem met lange vingers en besprenkel met likeur
Bestrijk met de sorbet en plaats 30 minuten in het vriesvak. Bestrijk daarna met het ijs en zet terug 30 minuten in het vriesvak
Pureer 150 g van de aardbeien met de bloemsuiker
Klop de room stevig op en roer er de aardbeienpuree onder
Giet dit mengsel over de taart en zet terug in het vriesvak
Laat alles netjes opstijven
Werk af met stukjes aardbei

Smakelijk!

-Naar een recept van Claudia Allemeersch-