NIEUWS

horecaexpo2016

Gluten-en lactosevrije producten op de horecabeurs!

Van 20 tem 24 november staat Traindevie terug op de horeca beurs. Je kan onze stand terugvinden in Hal 4 in de Foodmarket. We stellen er ons gluten- en lactosevrij assortiment voor en je kan er ook een aantal zaken proeven. Kom langs op onze stand en ontvang een korting van 10% voor je bestelling geplaatst tijdens de beurs!

Een volledig overzicht van het assortiment vind je terug in onze horeca catalogus.

Tot dan!

VCV Wintermarkt

Naar goede gewoonte staan we dit jaar op de VCV Wintermarkt. Het walhalla voor de glutenvrije consument. Ook dit jaar kan je er je voorraad heerlijke allergeenvrije producten inslaan. Kom een kijkje nemen op onze stand die voornamelijk zal bestaan uit verse en ambachtelijke producten zoals broden, kleine broodjes, patisserie, sinterklaasartikelen… Wil je zeker zijn dat je je gewenste producten mee kan nemen naar huis (want op is op!)? Plaats dan vooraf je bestelling via www.traindevie.be en duid als afhaalpunt de vcv-beurs aan in Sint-Niklaas.

We leveren op deze dag niet uit! Je kan je bestelling plaatsen tot en met woensdag 23 november om het op te halen op de wintermarkt op 26 november.

De glutenvrije wintermarkt gaat door in het Bauhuis in Sint-Niklaas, Slachthuisstraat 60, 9100 Sint-Niklaas. Gelieve je aanwezigheid door te geven via http://coeliakie.be/actueel/item/27-wintermarkt-2016

Tot dan!

schermafbeelding-2016-09-08-om-13-54-22-glutenvrij-lactosevrij

Laat je creativiteit de vrije loop!

Traindevie wordt 1 jaar…. En dat vieren we!

Het afgelopen jaar hebben jullie allemaal onze producten aangekocht, geproefd en heerlijk bevonden :) Het zou leuk zijn mochten we daar iets mee doen. Daarom besloten we een fotowedstrijd te organiseren en de origineelste foto te belonen met een cadeaubon twv €25,00 euro in onze webshop.

Hoe neem je deel?

  1. Maak een originele foto van het moment waarop je één van onze producten gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld op je ontbijttafel zijn, terwijl je aan het koken bent, ….
  2. Stuur de foto voor 21/9 door naar info@traindevie.be
  3. Wij plaatsen deze op onze facebookpagina
  4. De foto die op 1/10 het meeste likes heeft (jullie kunnen de foto dan zelf ook delen vanaf onze facebookpagina!) wint.

Wij kijken uit naar jullie creatieve inzendingen en dat de beste mag winnen!

Glutenvrije aardbeiensemifreddo

aardbeiensemifreddo

Nodig?

2 pakken glutenvrije lange vingers (hier te koop)
1 liter aardbeienijs
1 liter aardbeiensorbet
400 g aardbeien
2 dl room
50 g bloemsuiker
2 lepels aardbeienlikeur

Hoe maakt je het?

Zet het ijs en de sorbet uit de ijskast zodat het zacht wordt
Neem een springvorm van 23 cm diameter. Bezet de rand en beleg de bodem met lange vingers en besprenkel met likeur
Bestrijk met de sorbet en plaats 30 minuten in het vriesvak. Bestrijk daarna met het ijs en zet terug 30 minuten in het vriesvak
Pureer 150 g van de aardbeien met de bloemsuiker
Klop de room stevig op en roer er de aardbeienpuree onder
Giet dit mengsel over de taart en zet terug in het vriesvak
Laat alles netjes opstijven
Werk af met stukjes aardbei

Smakelijk!

-Naar een recept van Claudia Allemeersch-

De beste glutenvrije pannenkoeken maak je zo!

pannenkoek

Het is weekend! Het ideale moment om je gezin en jezelf eens te verwennen! De donkere winterdagen zijn bijna achter de rug, maar een pannenkoek kan gewoon altijd. En wij hebben nu toevallig een heel lekker receptje!

Benodigdheden:
100gr glutenvrije witte bloem
3 eieren
5dl (lactosevrije)melk

Mix alles tot een glad beslag en bakken maar!

Serveer met suiker, ijs, stroop, wat je maar wil. Smakelijk!

TIP: De beste glutenvrije bloem vind je hier

KADOBON_10euro-glutenvrij-lactosevrij

Win een waardebon van 10 euro!

Traindevie trakteert! Win een waardebon ter waarde van 10 euro te besteden aan gluten- en lactosevrije producten in onze webshop.

Wat moet je hiervoor doen?

De winnaar wordt op 31 januari bekend gemaakt! Veel succes!

Extra afhaalmomenten tijdens de feestdagen!

christmas

Beste klanten

Tijdens de kerstdagen kunnen jullie je bestelling ook afhalen op 24/12 en 31/12.

Traindevie (Antoon Catriestraat 39b – 9031 Drongen) 9u-13u
De Vlier (K. Albertstraat 38 – 8210 Veldegem) 9u-12u & 13u30 – 17u
Opsomer Ruban (Legen Heirweg 22 – 9140 Elversele) 9u-17u
‘t Lang Leven (Dorp West 1 – 9080 Lochristi) 10-12u30 & 14-16u30

Afhalen 24/12 -> bestellen voor 21/12
Afhalen 31/12 -> bestellen voor 28/12

Traindevie blijft open tijdens de feestdagen, dus er kan ook besteld worden voor afhalingen of leveringen op zaterdag 26/12 en zaterdag 02/01.

Wij wensen jullie in elk geval een Zalige Kerst en een Fantastisch 2016!

Tot volgend jaar!

Natalie & Virginie

Traindevie in de media!

Twee onderneemsters starten bedrijf dat glutenvrije producten verdeelt

STICKER_GlutenFree_TraindevieVirginie Gielen en Natalie Pinto Perez hebben afgelopen zomer in Drongen Traindevie opgericht, een online groothandel voor glutenvrije producten.
Virginie Gielen werkte tot de zomer van 2015 als Project Officer bij Galilei, een divisie van uitzendkantoor Randstad. “Maar omdat ik al heel mijn leven word geconfronteerd met de moeilijkheden die je ondervindt, vooral bij het uit eten gaan, als je allergisch bent aan gluten, omdat ik hoorde dat dit voor steeds meer mensen een probleem wordt en omdat ik de geschikte zakenpartner vond die met hetzelfde probleem kampt, zijn we gestart met het bedrijf Traindevie”, geeft ze aan.
Het gaat om een gespecialiseerde groothandel in glutenvrije producten die een ruim assortiment aan lekkere en ambachtelijke producten aanbiedt aan horecazaken. “We willen hen helpen met de steeds groter wordende vraag naar allergenenvrije voeding en kunnen hen niet alleen een ruim assortiment producten aanbieden, maar hen als ervaringsdeskundigen ook bijstaan met advies.”
De naam “Traindevie” is bewust gekozen. “We willen daarmee aangeven dat ook mensen met  glutenintolerantie niet noodzakelijk hun levensstijl die erop gericht is om van het leven te genieten – hun “train de vie “-  moeten opgeven”, geeft Virginie Gielen aan, “en we willen dus de horeca meekrijgen in dat verhaal, zodat ook mensen die plots beslissen ergens iets te willen gaan eten dat bij zoveel mogelijk horeca-ondernemers kunnen doen.”
Naast het aanbieden van glutenvrije producten aan de horeca is er ook een onlineaanbod voor particulieren. Klanten kunnen wat ze online bestellen ook zelf afhalen of aan huis laten leveren.

De beide zaakvoersters zijn behoorlijk enthousiast over hun eerste maanden als ondernemsters. “Horecazaken zijn enthousiast en willen graag meestappen in het verhaal. Tot voor kort was het voor hen erg moeilijk om mensen met een gluten-intolerantie een lekkere maaltijd aan te bieden, vooral omdat ze niet goed wisten waar ze de producten vandaan moesten halen. We hopen naast een succesvol bedrijf ook een netwerk te kunnen neerzetten van restaurants, hotels, B&B’s, cateringbedrijven… waar de glutenvrije eter met een gerust hart terecht kan. Elke klant krijgt van ons een sticker waarmee hij duidelijk kan maken dat hij een glutenvrij aanbod heeft. Daarnaast worden deze horecazaken ook vermeld op onze website http://www.traindevie.be waar consumenten ook een overzichtelijke kaart vinden met de adresjes waar ze terechtkunnen.”

bron: www.madeinoostvlaanderen.be

Vanaf nu ook bestellingen ophalen via afhaalpunten!

TDV_zak

Naast de leveringen aan huis kan je er nu ook voor kiezen om je bestelde glutenvrije (lactosevrije – allergenenvrije) producten GRATIS op te halen bij een afhaalpunt. We hopen jullie zo nog efficiënter te kunnen bedienen.

De spelregels:
– Bestel ten laatste op woensdag 18 uur om vanaf de zaterdag (afhankelijk van je  afhaalpunt) je producten te kunnen afhalen.
– Duid in de webshop je gekozen afhaalpunt aan
– Reken je winkelmandje af

In de rubriek ‘afhaalpunten’ vind je een overzicht terug van de afhaalpunten, bestel- en afhaalvoorwaarden.

Heel graag stellen we ons nieuwste afhaalpunt voor: BIOTA! In het glutenvrije restaurant (Sint-Pietersnieuwsstraat, Gent) zal het voortaan mogelijk zijn om alle werkdagen je bestelling op te halen.

Uren:

ma: 11 u – 18 u

di: 8 u – 18 u

woe: 8 u – 17 u

do: 8 u – 18 u

vr: 8u – 16 u

Traindevie is steeds op zoek naar nieuwe afhaalpunten. Heb je zelf een winkel en wens je als afhaalpunt te werken, of ken je iemand? Neem zeker contact op voor de voorwaarden!

Nieuwscategorieën

Archief